FAQ BIFFF Online

A. Algemene informatie


1 - Wanneer kan ik de langspeelfilms en korfilms bekijken?
De kijkperiode begint op 6 april om 19u00 en eindigt op 18 april om 23u59. Alle films zijn beschikbaar gedurende het gehele festival, behalve wanneer ze uitverkocht zijn. Er zijn 2 films die beschikbaar zullen zijn voor een beperkte periode: Seobok (15-18 april) en Riders of Justice (18 april van 19u tot en met 23u59).

2 - Tot wanneer heb ik toegang tot de content op het platform?
De films zullen niet langer beschikbaar zijn op 19 april. Dit betekent dat de films die op dat moment spelen, zullen stoppen en niet meer hervat kunnen worden.

3 - Kan ik films kijken als ik niet in België woon?
Nee, de content is enkel beschikbaar in België.

4 - Kan ik een gehuurde film gedurende het hele festival bekijken? Kunnen vertoningen gestopt en later hervat worden?
Elke film heeft een terugspeelperiode van 48 uur. Eens je start met het bekijken van een film (zodra je op “play” hebt gedrukt), kan je stoppen met kijken en hervatten gedurende de komende 48 uur. Hierna, als de film nog steeds speelt, zal de film stoppen en kan je die niet meer hervatten. In het geval dat je de terugspeelperiode hebt gemist, zal je de film opnieuw moeten huren om deze te bekijken.

5 - Ik huurde een kortfilmbundel. Hoe lang kan ik de content van deze bundel bekijken?
Elk item dat bij deze bundel hoort heeft een terugspeelperiode van 48 uur. Eens je begint met kijken naar een kortfilm uit de bundel (zodra je op “play” hebt gedrukt), heb je 48 uur om deze te bekijken. De rest van de kortfilms blijven beschikbaar, zelfs wanneer andere content al is verlopen. Opgelet, eens de eerste kortfilm is verlopen, lijkt het alsof de bundel is verlopen. Dit is echter niet het geval, want de terugspeelperiode geldt per item en niet voor de hele bundel.

6 - Wat betekent het wanneer een film is uitverkocht?
Alle films hebben een maximum aantal views. Daarom is het mogelijk dat sommige “uitverkocht” zijn zoals dat het geval is in de bioscoop wanneer er geen fysieke tickets meer zijn.

7 - Hoe maak ik een account aan?

8 - Hoe kan ik me aanmelden?
Klik op “Sign in” (Aanmelden). Vul het veld “Emailadres” en “Paswoord” in. Als je je wachtwoord vergeten bent, klik dan op “Forgotten your password?” (Ben je je wachtwoord vergeten?). Je zal een e-mail krijgen om je nieuwe wachtwoord in te geven.

9 - Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord vergeten ben?
Klik op “Forgotten your password?” (Ben je je wachtwoord vergeten?) op de login pagina. Vul het e-mailadres in waarmee je je account hebt aangemaakt. Je zal nu een link toegestuurd krijgen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

10 - Hoe kan ik een promocode gebruiken?

B. Vragen over de betaling


1 - Moet ik voor elke vertoning betalen?
Ja. Een film huur je afzonderlijk of, wanneer het over kortfilms gaat, in een bundel.

2 - Kan ik films kopen in bundels / packs / passen?
Nee, alle films worden afzonderlijk verkocht. Enkel kortfilms worden in bundels verkocht.

3 - Kan ik kortfilms afzonderlijk kopen?
Nee, kortfilms worden in bundels verkocht. Enkel langspeelfilms worden afzonderlijk verkocht.

4 - Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?
Op het platform kan je enkel Visa of Mastercard gebruiken (eens je de film hebt gehuurd, heb je er meteen toegang toe). Als je met Bancontact wilt betalen, moet je je films meteen aankopen op www.bifff.net. Meer informatie in vraag 5.

5 - Hoe kan ik met Bancontact betalen?
Ga naar www.bifff.net, vul uw mandje en betaal met Bancontact. De gehuurde films zullen vervolgens op uw account beschikbaar zijn. De Bancontactmethode is niet onmiddellijk. Het kan tot 24 uur duren alvorens de films op uw account staan. Als u gehaast bent, gebruik dan meteen Visa of Mastercard op het platform.

6 - Kan ik meer dan één film tegelijkertijd kopen?
Ja, als u uw tickets via de website koopt. U kan verschillende items aankopen op hetzelfde moment. (Denk eraan dat Bancontact geen onmiddellijke toegang geeft tot de films. Het kan tot 24 uur duren alvorens de films op uw account staan). Als u uw tickets via BIFFF Online koopt (met Mastercard of Visa), dan moet u elk item apart kopen.

7 - Ik heb een film gehuurd die ik niet kan bekijken. Kan ik een terugbetaling krijgen?
Gelieve naar vraag C.2. te gaan, waar je alle informatie kan terugvinden in verband met technische problemen. Als je systeem niet compatibel is met het BIFFF Online platform, dan zullen we je aankoop terugbetalen.

C. Technische vragen


C.1. Apparaten
1 - Op hoeveel apparaten kan je tegelijkertijd content bekijken?
Je kan een film afspelen op maximum 3 apparaten. Als je van apparaat moet veranderen, ga dan naar je profiel op “My Devices” (Mijn Apparaten) en verwijder het vorige geregistreerde apparaat.

2 - Eens een apparaat is geregistreerd, ben ik dan verplicht om de films altijd op dit apparaat te bekijken?
Het is mogelijk om van apparaat te veranderen (nieuwe toevoegen en oude verwijderen). Hiervoor moet je naar je profiel op “My Devices” (Mijn apparaten) gaan om een apparaat te verwijderen zodat een ander gebruikt kan worden.

3 - Kan ik content bekijken op mijn iPhone/iPad?
Ja, je kan de content bekijken vanuit je browser.

4 - Kan ik content bekijken op mijn Android apparaat?
Ja, je kan de content bekijken vanuit je browser.

C.2. Vereisten voor computers / Besturingssystemen
1 - Wat zijn de systeemvereisten?
Je kan PC gebruiken met Windows 7+, Mac met Intel en macOS10.12 +. Het is aangeraden om Windows te gebruiken voor een correcte functionaliteit. Je hebt breedband of glasvezelverbinding nodig - inbelverbinding werkt niet. Meer specificaties vind je in de volgende vragen. DIT PLATFORM WERKT NIET MET LINUX.

2 - Kan ik de content bekijken met mijn Linux apparaat?
Nee, het systeem is niet geoptimaliseerd voor Linux.

3 - Wat zijn de vereisten voor Windowscomputers?
Besturingssystemen: Windows 7, Windows 8.1 or Windows 10. Browsers: Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer of Opera. Het is aangeraden om de laatste versie van de browser te gebruiken, oudere versies kunnen niet meer compatibel zijn. Internet Explorer in Windows 7 wordt niet langer ondersteund. Je hebt breedband of glasvezelverbinding nodig - inbelverbinding werkt niet.

4 - Wat zijn de vereisten voor Mac computers?
Besturingssystemen: MacOS 10.12 of later. Browsers: Google Chrome, Firefox, Safari of Opera. Het is aangeraden om de laatste versie van de browser te gebruiken, oudere versies kunnen niet meer compatibel zijn. Je hebt breedband of glasvezelverbinding nodig - inbelverbinding werkt niet.

C.3. Chromecast & Airplay
1 - Kan ik content van het platform bekijken op TV / tablets?
Dit is mogelijk, zolang je TV compatibel is met Chromecast of Airplay. Wanneer je in de vertoning komt, heb je in het onderstaande menu de keuze om je beeld naar een compatibel apparaat zoals TV en tablets te sturen.

enter image description here

2 - Hoe gebruik ik Chromecast om mijn films te bekijken?
Zo gebruik je Chromecast op je TV vanuit een Chrome browser op een laptop of desktop:

3 - Hoe gebruik ik Airplay om mijn films te bekijken?
Ontdek hoe je content kan streamen van een Apple apparaat naar je Apple TV of AirPlay 2-compatibele apparaten in dit support artikel.

C.4. Problemen met video
1 - Wat is de hoogste resolutie waarin video beschikbaar is?
Het platform heeft een FULL HD maximale kwaliteit, maar je kan een lagere kwaliteit kiezen naargelang je verbinding.

2 - Problemen met video? Waarom kan ik geen film bekijken?
Als je de video niet kan bekijken, verifieer dan of je browser in de lijst staat van ondersteunde browsers. We raden aan om je browser te updaten naar de laatste versie. Ga naar “C.2. Vereisten voor computers / Besturingssystemen”.

3 - Wat voor verbinding heb ik nodig om films te bekijken?
De kwaliteit van de streaming zal zich automatisch aanpassen aan je internetsnelheid. Voor High Definition (HD) streaming raden we VDSL, kabel of glasvezelverbinding aan aangezien we geen consistente streaming kunnen garanderen via ADSL.

4 - Waarom stopt de video met werken of werkt deze niet naar behoren? Wat kan ik doen als ik een zwakke internetverbinding heb?
Je video zal niet naar behoren afspelen als je internetverbinding zwak of inconsistent is. Probeer je terugspeelresolutie te verlagen. Bekijk de afbeelding voor meer informatie.

enter image description here

5 - Waarom kan ik de (kort)film niet langer bekijken die ik heb gehuurd?
Voor elk item geldt een terugspeelperiode. Zodra je op play drukt, heb je 48 uur om de content te bekijken. Ga naar “A. Algemene informatie - Vraag 4.”

C.5. Ondertitels
1 - Hoe kies ik mijn ondertitels?
Om de ondertitels te activeren, eens dat u op “Play” heeft gedrukt, moet u op de “cc”-knop drukken en uw taal kiezen. Meer informatie vindt u op de afbeelding hieronder.

enter image description here

2 - De ondertitels zijn heel laag op mijn scherm. Hoe kan ik dat veranderen?